DİL NEDİR
Dil, insanlık tarihiyle var olagelen tarihi ve gelişimi insan tarihi kadar eski olan doğal bir vasıta; geçmiş ile gelecek arasında bağ kuran doğal bir köprüdür.
KÜLTÜR NEDİR
kültür; toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları
maddi veya manevi her şey.
KÜLTÜR AKTARIMI HANGİ YOLLARLA YAPILIR
1)Atasözleri
Türkçe'nin yabancılara öğretiminde, folklor ürünlerinden yararlanılması bu sırada Türk kültürünün tanıtılması bu çalışmanın asıl amaçları arasındadır.Bu uygulama Türkçe'nin kültür öğelerinden hareketle öğretimi daha kolay ve eğlenceli kılacaktır.

2) FİLMLER
•Öğrencilerin hedef dilin
kültürünü öğrenmeleri için etkili yollardan biri de hedef kitlenin kültürüne
ait filmler izletmektir.
İç Anadolu bölgesi kültürlerimize ve tarihimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Diğer bölgelerde olmasa dahi buralarda eski yöresel yemeklerimizin kokuları ocaklardan göğe doğru yükselmektedir. Kent merkezlerinde olmasa dahi köy yerlerinde halen yemek kültürlerimiz korunarak nesilden nesle aktarılmaktadır.Gelin hep birlikte bir örnek verelim:
KÜLTÜREL ÖZELLİKLERİMİZ
A) YEMEKLER
Türk mutfağı, Türkiye'nin ulusal mutfağıdır. Osmanlı kültürünün mirasçısı olan Türk mutfağı hem Balkan ve Orta Doğu mutfaklarını etkilemiş hem de bu mutfaklardan etkilenmiştir. Ayrıca Türk mutfağı yörelere göre de farklılıklar gösterir.
İÇ ANADOLU YEMEKLERİ
İç Anadolu bölgesi kültürlerimize ve tarihimize ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Diğer bölgelerde olmasa dahi buralarda eski yöresel yemeklerimizin kokuları ocaklardan göğe doğru yükselmektedir. Kent merkezlerinde olmasa dahi köy yerlerinde halen yemek kültürlerimiz korunarak nesilden nesle aktarılmaktadır.Gelin hep birlikte bir örnek verelim:
Diğer bölgelerimizde olduğu gibi, Karadeniz’de de bol kepçeden meşhur olduğu yemekler mevcut. İsterseniz, bölgenin en bilinen yiyeceklerine bir bakalım da uşaklar...
KUYMAK
EGE BÖLGESİ
Türkiye'nin diğer 6 coğrafi bölgesinde olduğu gibi Ege Bölgesinin de kendine has yöresel lezzetleri bulunmaktadır. Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Ege Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır.
İZMİR KÖFTE
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Doğu Anadolu Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır.
CAĞ KEBABI
AKDENİZ BÖLGESİ
Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Akdeniz Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır.
TANTUNİ
MARMARA BÖLGESİ
Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Marmara Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır.
İSTANBUL PİLAVI
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Sebze yemeğinden et yemeğine, salata çeşitlerinden tatlılarına kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi, kendini diğer bölgelerden ayırmaktadır.
ÇİĞ KÖFTE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder